© Malkara Medya 2020

Malkara TSO Meclisi, 2023’ün Son Toplantısını Gerçekleştirdi

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Malkara TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamanoğlu, Meclis Başkanı Ahmet Özver, Katip Üye Umut Öge, Genel Sekreter Sinan Beşer ile Malkara TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri katıldılar.

Düzenlenen toplantıda Malkara TSO Meclis Başkanı Ahmet Özver’in açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

GELİR-GİDER MİZANININ TETKİKİ YAPILDI

İlk olarak Malkara TSO’ya ait 2023 yılı Kasım ayı gelir-gider bütçe izleme raporu ve mizanının tetkiki yapıldı. Konuyla ilgili olarak Meclis Üyelerini bilgilendiren Genel Sekreter Sinan Beşer; “Kasım ayı toplam gelirimiz 361.829,31 TL şeklinde gerçekleşti. Kasımayı toplam giderimiz ise 229.117,60 TL olarak gerçekleşti. Kasım ayı gelir-gider dengesine bakacak olursak, ayı +132.711,71 TL olumlu fark ile kapatmış bulunmaktayız. 11 aylık yıl gelirimizi değerlendirmek gerekirse 4.022.922,00 TL gelire karşılık 1.936.286.11 TL bir gider söz konusu. Bütçeye yansıyan rakam itibariyle +2.086.635,89 TL’lik bir olumlu fark söz konusu” dedi.

Genel Sekreter Sinan Beşer, daha sonra Malkara TSO Yönetiminin faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

TEVFİK YAMANOĞLU, ANKARA TEMASLARINI ANLATTI

Ardından söz alan Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamanoğlu, üye istişare toplantıları sonrası Ankara’da gerçekleştirilen temaslara dair bilgilendirmelerde bulundu. Yamanoğlu, şunları söyledi:

“Geçen ay Yönetim Kurulu faaliyetlerimizden en önemlilerinden biri üye istişare toplantılarımızdı. Bu toplantıların çok verimli geçtiğini düşünüyoruz. Bu toplantılardan çıkan kararları, Ankara ziyaretimizde başta Tekirdağ Milletvekillerimiz olmak üzere TOBB Başkanımıza ve ayrıca bizleri ziyarete gelen Belediye Başkanı Aday Adayı arkadaşlarımıza talep olarak ilettik.

Bu toplantıların sonucunda ilçemizin su sorununu gündeme getirdik. Sulanabilir tarım arazisinin arttırılmasıyla alakalı, bunun ciddi bir eksiklik olduğunu, diğer il ve ilçelere oranla Tekirdağ’ımızın ve ilçemizin eksik yatırım aldığını dile getirdik. Bu sulanabilir tarım arazisinin artmasıyla birlikte ilçemizdeki ana geçim kaynaklarından tarım ve hayvancılığın da gelirinin artacağını dile getirdik.

Daha sonra ilçemizdeki doğal gaz sorununu dile getirdik. Sanayicilerimizin bu konuda bizlerden talebi vardı. Hem de ilçemizin merkezine taşımalı olarak gelen bu doğal gazın artık 7 km ilerimizden geçen ana hattın bağlanarak hem ilçemize hem de OSB’mize getirilmesini talep ettik.

Daha sonra da kamu yatırımlarını dile getirdik. Okullarla alakalı ilçemizin eksiklerini dile getirdik. Üniversitemize bir ziyaret yaptık. Burada eğitim görevlilerimizden okul ve öğrencilerin durumuna ilişkin bilgiler aldık. Şu anda yaklaşık 300 öğrencimiz var. Bunu gerçekçi olarak yapılacak yatırımlarla nasıl attırabiliriz konusunu değerlendirdik. Onlardan aldığımız doneleri Tekirdağ Milletvekillerimiz ve TOBB Başkanımıza aktardık.

Araç muayene istasyonuyla alakalı üyelerimizden bir talep vardı. Bunu da sık bir şekilde her platformda dile getirdik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda 2027 yılına kadar verilmiş bir ihale var araç muayene istasyonlarında. Onun için mevcudun dışına çıkılmıyor. Hizmet binası olarak araç muayene istasyonu kurulması noktasında olumsuz olarak karşılandı. Ancak gün sayısının arttırılmasıyla bunun 1 günden 2 veya 3 güne çıkarılması sözünü aldık.

Güneş enerjisi yatırımlarıyla alakalı ziyarette bulunduk. Bunları da Tekirdağ Milletvekillerimize dile getirdik. KOSGEB’in 14 milyon TL’lik sıfır faizli bir kredi imkanı var. Odamızın kurumsal kimliğinin temsiliyetinin artmasıyla beraber bunların ilk çıktığı günden itibaren bizlere dönüşü oluyor. Bu kredileri üyelerimize kullandırma amaçlı gerekli tanıtımları yaptık. Bununla alakalı genel bir problem var. Gerek OSB’mizde çok sık elektriklerin gidip gelmesi, gerek lisanssız güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi yatırımların gerçekleşmesi için ilçemize maalesef bir kapasite verilmiyor. Geçen hafta TREDAŞ Genel Müdürü Reşit Bey’i de ziyaret ederek bu yatırımların önünün açılmasının çok önemli olduğunu dile getirdik. Hem OSB’de karşılaşılan problemlerin artık had safhaya geldiğini, sanayicilerin maddi kayıplarının olduğunu, iş kaybı olduğunu dile getirdik. İnşallah o da TEİAŞ’a talepte bulunduğunu söyledi. Bu talebi kendisinin de takip edeceğini bize dile getirdi.

Odamızın temsiliyet gücünün artması bizler için gurur verici bir olay. Sizlere de tekrardan desteğiniz için teşekkür ediyorum ve hepinizin yeni yılını kutluyorum.”

Ardından 2024 yılı Kaydiye ve Yıllık Aidat Ücret Tarife Cetveli, 2024 yılı Yapılan Hizmet Karşılığı Alınacak Ücret Tarifesi ve eklerinin tetkiki, 2024 yılı Harcırah Talimatnamesi tetkiki, 2024 yılı Daimi Memur Kadro Cetvelinin tetkiki yapıldı ve oy birliğiyle kabul edildi.

MALKARA TSO’NUN 2024 YILI TAHMİNİ GELİR-GİDER BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Daha sonra Malkara TSO’nun 2024 yılı Tahmini Gelir ve Gider bütçeleri görüşüldü. 2024 yılı tahmini gelir ve gider bütçeleri 7.200.000,00 TL olarak oy birliğiyle kabul edildi.

2024 yılı Bütçe Talimatnamesinin tetkikinin yapılmasının akabinde oda sigorta giderleri bütçe kalemine yeterli ödenek olmaması sebebiyle Yönetici eğitim giderleri bütçe kaleminden 7.650,00 TL fasıl dışı ödenek aktarılması talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

2024-2027 Malkara TSO Stratejik Planı ve bütçesinin tetkikinin yapılmasının akabinde düzenlenen toplantı, görüş ve önerilerin dinlenmesiyle son buldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER