DEMİRHAN MADENCİLİK
MALTAY GIDA

Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi; “2022 Yılı İçerisinde Ülkemizde 343 Kadın Katledildi!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi; “2022 Yılı İçerisinde Ülkemizde 343 Kadın Katledildi!..
Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım "KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ"nde Halk Park’ta kahvaltılı basın açıklaması gerçekleştirdi.
YILMAZ MOBİLYA REKLAM

Basın açıklaması programına; Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Emniyet Müdürü Hasan Basri Karakuş, Malkara İlçe Jandarma Komutan Vekili J. Teğmen Volkan Cebeci, Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öznur Akyol ve Yönetim Kurulu, Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, ADD Başkanı Lerzan Baykal, Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme, Türk Kadınlar Birliği üyeleri, Muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda bayan katıldı.

Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Adına Malkara Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Öznur Akyol yaptığı basın açıklaması;

MALKARA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BASIN AÇIKLAMASI

“Mirabel Kardeşlerin, Dominik Cumhuriyetinde Diktatör Trujillo'ya karşı verdikleri insan hakları ve demokrasi mücadelesi nedeniyle 1960 yılında katledilmesi, Mirabel Kardeşleri Özgürlük ve İnsan Hakları için verdikleri mücadele de tüm dünyada sembol haline getirmiştir.

25 Kasım günü, 1981 yılından beri Mirabel Kardeşlerin yaşadıkları dolayısıyla kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembolü haline getirilmiş, 1999 yılında ise Birleşmiş Milletler bugünü resmi olarak "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan etmiştir.

25 Kasım; bu kapsamda tüm dünyada kadınların şiddete karşı mücadelesinin küresel olarak birleştiği gündür.

BUGÜN 25 KASIM'DA, "KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ"NDE, BİZ MALKARA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ OLARAK NE YAZIK Kİ ENDİŞELİYİZ.

Çünkü Mirabel Kardeşlerin katledilmesinin üzerinden tam 62 yıl geçmiş ancak kadına yönelik şiddet geçtiğimiz bu 62 yıl içerisinde azalmak yerine, evde, sokakta ve savaşta yeni şiddet türlerini bünyesine ekleyerek artmıştır.

Dünya genelinde her 3 kadından biri şiddetin değişik türlerine maruz kalmaktadır.

2022 YILI İÇERİSİNDE ÜLKEMİZDE 343 KADIN KATLEDİLDİ

İçinde bulunduğumuz Kasım Ayı itibariyle, 2022 yılı içerisinde ülkemizde 343 Kadın, Sırf kadın olduğu için erkek şiddeti nedeniyle çeşitli bahaneler ile katledilmiştir.

Bunun haricinde her gün vurulan, öldürülen, namus cinayetine kurban giden, tecavüze uğrayan ve yaşadıkları psikolojik şiddet yüzünden intihara sürüklenen kadınlara ilişkin üçüncü sayfa haberlerini görmekten bıktık usandık.

Toplumun üzerine karabasan gibi çöken Kadına yönelik şiddet, yaşadığımız çağ içerisinde tüm dünya toplumlarının demokratik olarak ilerlemesinin, kalkınmasının ve refahın sağlanmasının ve ayrıca ve kadınların insan hakları ve onuruna yaraşır şekilde yaşam sürmesinin önündeki en büyük engeldir.

Şiddet sadece kadınlara değil, içinde yaşadığımız toplumun gelişimine sosyolojik, psikolojik ve ekonomik olarak da zarar vermektedir. Bu nedenle Mirabel Kardeşlerin katledilmesinden ve daha öncesinden beridir devam eden kadına yönelik şiddetin önlenmesi için

  • Mevzuatımızda yer alan kanunların gereği gibi uygulanmasını, Kadınlara karşı Şiddetin Önlenmesi ve Cinsiyet Eşitliği bilincinin topluma aşılanması için
  • Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı tarafından yeni politikalar ve şiddeti önleyici mevzuat çalışmaları yapılmasını,
  • 6284 Sayılı Kanunun Kapsamının Genişletilmesini
  •  Kadına Yönelik Şiddete ilişkin ceza dosyalarında haksız tahrik indiriminin gözetilmemesini talep ediyoruz.

Şuna inanmak lazımdır ki; dünya üzerinde her şey kadının eseridir. Diyen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün izinde, Kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı çıkıyor, şiddetin önlenmesi için yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.

Unutmayalım ki; Kadın

Kendisine yakıştırılan tüm rollerin aksine;

ZAYIF DEĞİL, GÜÇLÜ,

HAREKETSİZ KALAN DEĞİL, EYLEME GEÇEN,

KIRILGAN DEĞİL, DIRAYETLİ,

DAĞITAN DEĞİL, TOPARLAYAN,

TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN,

AKILSIZ DEĞİL, ZEKİ,

BOZAN DEĞİL YAPANDIR.

Saygılarımızla...”

25 Kasım "KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ” Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen ve ilçe protokolünün yer aldığı etkinlikle devam etti. Malkara Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, vatandaşlara KADES uygulamasının ne anlama geldiğini anlatan broşürleri vatandaşlara karanfillerle takdim ederek bilgilendirmelerde bulundu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Malkara’da 24 Kasım Öğretmenler Günü KutlandıÖnceki Haber

Malkara’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kut...

Elektrik dağıtımında kış hazırlığıSonraki Haber

Elektrik dağıtımında kış hazırlığı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar