DEMİRHAN MADENCİLİK

Malkara’nın Çocuk Yazarı Azra Bilgan’ın Yeni Kitabı “PİYANİST KIZIN HİKAYELERİ” Çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malkara’nın Çocuk Yazarı Azra Bilgan’ın Yeni Kitabı “PİYANİST KIZIN HİKAYELERİ” Çıktı
Daha önce “KÜÇÜK YAZARLARIN BÜYÜK HİKAYELERİ 2” projesiyle adını duyuran Malkara’nın çocuk yazarı Azra Bilgan’ın kendisine ait ilk kitabı “PİYANİST KIZIN HİKAYELERİ” çıktı.
YILMAZ MOBİLYA REKLAM

“Küçük Yazarların Büyük Hikayeleri 2” projesinde kendisiyle birlikte 12 çocuk yazarın yer aldığı bir kitapta öyküsünü anlatan, kitabın satışından elde ettiği gelirle hayali olan piyanosuna kavuşan ve kendisine ait ilk kitabı “Piyanist Kızın Hikayeleri”ni kaleme alan Azra Bilgan, kitabının basımında kendisine sponsor olan Malkara Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Annesi Pelin Bilgan ve babası Rasim Bilgan ile birlikte Malkara Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Azra Bilgan, Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz, Meclis Başkanı Adnan Çimen ve Genel Sekreter Fatih Yılmaz’a kitabını hediye ederek verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

AZRA BİLGAN: “HİKAYELERİNTAMAMINI YAZMAM YAKLAŞIK 1 YIL SÜRDÜ”

Sadece kendine ait bir kitap yazma fikrinin nasıl geliştiğini anlatan Azra Bilgan; “İlk kitabın ardından kendim hikayeler yazmaya devam ediyordum. Editörüm, öğretmenin Mehmet Uyaroğlu, hikayelerimi kitap haline getirmemi tavsiye etti. Ailemle paylaşınca annem de babam da “Neden olmasın?” dediler. Kitapta yazan hikayelerin tamamını yazmam yaklaşık 1 yıl sürdü. Çıkış aşaması da 10 ay kadar sürdü” dedi.

“MALKARA TİCARET BORSASI’NIN SPONSORLUĞU KABUL ETMESİYLE ÇOK MUTLU OLDUM”

Kitabın basım aşamasında karşılaşılan zorluklar ve sponsor arayışlarını da anlatan Azra Bilgan; “Hikayeleri yazmamın ardından maddi imkanlarımız yetersiz olunca sponsor arayışına girdik. Sponsor bulmamız çok zor oldu. Küçük bir yerde yaşadığım için yayınevi yoktu. Yaşım da küçük olduğum için yayınevleri ve sponsorlar güvenemiyordu. Daha sonra iletişime geçtiğimiz Malkara Ticaret Borsası, basım aşaması için sponsor oldu. Malkara Ticaret Borsası’nın sponsorluğu kabul etmesiyle çok mutlu oldum. Daha fazla yazmaya heveslendim. Bana güvendikleri ve inandıkları, hayallerime ortak oldukları için onlara çok teşekkür ediyorum. Anneme de üstün çabasından ve hiç vazgeçmemesinden dolayı teşekkür ediyorum. Kitapta yer alan çizimleri Bursa’da resim öğretmenliği yapan annemin arkadaşı Çiğdem Seyis üstlendi. Dizgi için Lilia Akmaz öğretmenim yardımcı oldu. O da Muğla ikamet ediyor. Onlara da ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

PELİN BİLGAN: “SPONSOR ARAYIŞINDA ANNESİ OLARAK BİRÇOK YERDEN GERİ ÇEVRİLDİM”

Basım aşamasında sponsor bulma konusunda oldukça zorlandıklarını belirten anne Pelin Bilgan da; “Sponsor arayışında annesi olarak birçok yerden geri çevrildim, içeriye bile alınmadım. Ben sadece evladını destekleyen bir anneydim. Çocuklarımızın ilgi alanlarına yeteneklerini desteklemeyen bir ülke asla başarıya ulaşamaz. Malkara Ticaret Borsası’na, Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi’ne ve yaz tatilini kızıma ayıran Mehmet Uyaroğlu’na, Çiğdem Seyis'e ve hiç tanımadan kızıma destek olan LiliaAkmaz’a sonsuz teşekkürler. Eğitimi aşkla yapan eğitimcilere çok ihtiyacımız var. Azra ile gurur duyuyorum. Bizi her zaman çok gururlandırıyorum. Ben de annesi olarak her zaman yanındayım. Kitabın basılmasının ardından Kaymakamımız Kerem Süleyman Yüksel’i de ziyaret ettik. O da sunduğu katkılarından dolayı Malkara Ticaret Borsası’yla gurur duyduğunu ifade etti. Bir dahaki sefere Azra kitap çıkardığında sponsoru biziz, dedi ve 10 tane kitap alarak Azra’ya destek oldu. Kendisine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

RASİM BİLGAN: “AİLESİ OLARAK ONUN HER ZAMAN YANINDA VE ARKASINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Azra’nın babası Rasim Bilgan da “Kızımız gerek derslerinde gösterdiği başarılar, gerekse yazarlık ve piyano tutkusuyla bizleri her zaman gururlandırıyoruz. Çok çalışıyor, vazgeçmiyor. Biz de ailesi olarak onun her zaman yanında ve arkasında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AZRA BİLGAN: “HAYALLERİMİN ELİMDE OLMASI BENİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Basımdan sonra kitabını ilk kez eline aldığında hissettiği duyguları da paylaşan Azra Bilgan; “Kitabımın basılmasını heyecanla bekledim. Elime ulaştıktan sonra emeğimin, hayallerimin elimde olması beni çok mutlu etti. Ben okuduğum kitaplarda başka yazarların hayallerinde geziyordum. Şimdi arkadaşlarım, büyüklerim benim hayallerime ortak olacaklar. Kitabımı okuyanlardan aldığım güzel dönüşler de beni çok mutlu ediyor. Öğretmenlerim, bize çok güzel dersler vermişsiniz Azra, yazıyorlar.Çok mutlu oluyorum” dedi.

“ÜNLÜ BİR PİYANİST OLUP KONSER VERDİĞİM ÜLKELERDEKİ ANILARIMI YAZMAK İSTERİM”

İlerleyen yıllarda neler yapmak istediğiyle ilgili de konuşan Azra Bilgan; “Yazmaya devam etmek istiyorum. Ama derslerimin, yoğunluğundan çok fazla yazamıyorum. Aynı zamanda konservatuvar devam ediyorum hafta sonu. Ünlü bir piyanist olup konser verdiğim ülkelerdeki anılarımı yazmak isterim. Kitap okumayı, yazmayı, hayvanları çok seviyorum” diye konuştu.

ATİLA AYAZ: “İNŞALLAH KENDİSİ İLERLEYEN YILLARDA TÜM TÜRKİYE’NİN TANIDIĞI BÜYÜK BİR YAZAR OLUR”

Azra Bilgan’ın kitabına sponsor olan Malkara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ayaz da; “Azra kızımız, kitap yazma tutkusu ve yeteneğiyle güzel bir işe imza atmak istedi. Sponsor arayışı sırasında bize başvurdular. Annesi Pelin Hanım bizimle irtibata geçti, Azra ile birlikte bize geldiler. Biz de Yönetim Kurulu olarak Meclisimize bu meseleyi sunduk. Sponsor olma konusunda Meclisimizin onayını aldık. Bugün de bu kitabı bize hediye etmek üzere buraya geldik. Kendisini tebrik ediyorum ve bundan sonraki çalışmalarında da şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah kendisi ilerleyen yıllarda tüm Türkiye’nin tanıdığı büyük bir yazar olur. Biz de Malkara Ticaret Borsası olarak böyle bir yazarın yazdığı ilk kitaba katkı sunmanın gururunu yaşarız. Malkaralı ve Malkara’dan çıkan bir yazar kızımızın başarılarıyla gurur duyarız. Yolu açık olsun” diye konuştu.

Malkara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Adnan Çimen de; “Azra kızımızın gösterdiği azim ve kararlılığa, Malkara Ticaret Borsası olarak kayıtsız kalmadık. Onun bu başarısına destek olmak istedik. Kendisini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Azra’nın annesi Pelin Bilgan, Azra’nın kitabını almak ve Azra’ya destek olmak isteyenlerin kendilerine 0 538 376 31 23 nolu telefondan ulaşabileceklerini belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Candan Yüceer’e Malkara’da Vatandaşlarla BuluştuÖnceki Haber

Candan Yüceer’e Malkara’da Vatandaşlarla...

Malkara TSO Meclisi, Ocak Ayı Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Malkara TSO Meclisi, Ocak Ayı Toplantısı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar