DEMİRHAN MADENCİLİK
MALTAY GIDA
cüneyt yüksel

Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığına “Olcay DÜNGEL” Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığına “Olcay DÜNGEL” Seçildi
GEDİZ COŞKUN 2024 SEÇİM
Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığı Seçimli 1. Olağan Kongresi büyük bir katılımla 26 Aralık 2021 Pazar günü saat 14.00'da parti binasında gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Olcay Düngel, güven tazeleyerek Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığı Seçimli 1. Olağan Kongresinde iki yıl süre ile Başkanlığa seçildi.
AHMET AKÇAY REKLAM

Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığı Seçimli 1. Olağan Kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından, Kongre Başkanlığına Sermet Gülcivan, Başkan Yardımcılığına Onur İnciroğlu ve Tunç Şenel Katip Üyeliklere ise İlker Baydemir ve Önder Perver yapılan oylama ile seçildi.

Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığı Haziran 2021 – Aralık 2021 dönemi Yönetim Kurulu Çalışma Raporunu ve Hesap Raporunu Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanı Olcay Düngel okudu. Okunan raporlar Memleket Partisi kongre üyeleri tarafından ayrı ayrı oybirliğiyle ibra edildi.

MEMLEKET PARTİSİ KIZGINLARIN, KÜSKÜNLERİN VE DARGINLARDAN OLUŞAN BİR PARTİ DEĞİLDİR

Kongre Başkanı ve aynı zamanda Memleket Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi olan Sermet Gülcivan yaptığı açılış konuşmasında; Öncelikle Memleket Partimize bugün burada olarak destek verip gösterdiğiniz güven için hepinize çok teşekkür ediyorum. Memleket Partisi kızgınların, küskünlerin ve dargınlardan oluşan bir parti değildir. Memleket Partisi Türkiye’nin sosyolojisinden ihtiyaç duyulan bir partidir. Türkiye siyasetinde yıllardan beri süre gelen çağdaş, demokrat, laik ve Atatürk çizgisinde bir türlü doldurulamayan boşluğu doldurmak için kurulan bir partidir.

BİZLER BU YOLCULUKTA BAŞARILI OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Yaklaşık 20 yıldan beri ülkemizi yöneten bir AKP iktidarı var? Ülkenin bütün gelirleri bütün imkanları bütün varlıkları bu iktidar döneminde yok edilmişken ne yazık ki 20 yılın sonunda geldiğimiz noktada bu iktidarın karşısında ciddi anlamda alternatif olabilecek hiçbir parti bir türlü oluşamadı. Mevcut muhalefet partileri yıllardır izlediğimizde 3 Kasım 2002’den bu yana seçimlere baktığımızda CHP’nin o seçimlere aldığı oy 19.38 devamında Deniz Bey’le geçen bir 15 sene. Arkasından 2010 yılından beri devam eden Kılıçdaroğlu dönemi. Partinin adı Ana Muhalefet Partisi. Ama hiçbir zaman iktidara aday olmayan, iktidara alternatif olamayan bir parti. Bu koşullar altında Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin önderliğinde biz MEMLEKET PARTİSİ olarak bir yola çıktık. Bizler bu yolculukta başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu ülkenin ezilen, sömürülen yoksul insanlarının ne kadar zor koşullar altında yaşadıklarını biz biliyoruz.

CUMHURBAŞKANININ MAAŞI ASKERİ ÜCRETLE GEÇİNİN İNSANLARIN 25 KATI OLAMAZ

Yakın zamanda Askeri ücret belirlendi. Askeri ücret tespit komisyonu askeri ücreti belirledi. Bu ülkede açlık sınırında yaşayan insanların ücretini ülkeyi yönetenler belirlerken, ülkeyi yönetenler kendi maaşlarını kendilerini belirleye biliyorlar? Dünyanın hiçbir ülkesinde ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanının maaşı askeri ücretle geçinin insanların 25 katı olamaz. Cumhurbaşkanın maaşı askeri ücret seviyesinde tabi ki de olmayacaktır. Ama askeri ücretin 25 katı da olmayacaktır.

ÜRETİCİLERİMİZ % 40 TARIM ARAZİLERİNDE GÜBRESİZ EKİM YAPTILAR

Bu ülkede yakın zamanda tarım kesimiyle uğraşan üreticilerimiz buğday ekimi yaptılar. Nasıl yaptılar. Gübresiz ekim yapmak zorunda kaldılar. Neden geçen yıl buğday ekerken 3 bin TL’ye aldıkları gübreyi bu yıl 7 bin TL’ye aldılar. Şimdi kullanacakları azotlu gübreyi geçen yıl 3 bin 140 TL’ye almışlardı. Şimdi 14 bin 300 TL’ye alıyorlar. 3 bin TL olan bir gübre bugün 14 bin 300 TL ise geçen yıla göre dört buçuk kat artmışsa o zaman bu ülkede askeri ücreti de 4.5 kat arttıracaksın. O zaman bu ülkede buğday üreten çiftçinin buğday fiyatını da geçen yıla göre 4.5 kat artıracaksın. Artıramazsan işte bu duruma gelirsin. Üretimin düşer. Türkiye’nin yıllık ortalama buğday üretimi 20 – 21 Milyon iken, 2021 yılında 17.5 Milyon tona düştü. Bakın 2022 yılında bu buğday üretimi 11 – 12 Milyon tona düşecek. Neden düşecek. Üreticilerimiz % 40 tarım arazilerinde gübresiz ekim yaptılar. Şimdi de üst gübre olarak bilinen üre gübresini alamadıkları için verim düşecek. Oysa ki gelişmiş ülkelerde tarıma destek % 50 – 60’lar seviyesinde. Avrupa ülkelerinde de 1 ton gübre 1 Milyon dolar. Bizde de 1 milyon dolar. Bizde gübreye verilen destek 23 kuruş. Dış ülkelerde verilen destek fiyatının % 60’ı durumunda. Bizde üreticiye siyasi iktidarın vermediği desteği 8.5 – 9 milyon ton yurt dışından buğday ithal ederek, ithalatçı firmalara bu desteğini verecek. Bu koşullar altında Türkiye’de insanların üretim yapması ve para kazanması mümkün değil.

DOLARI NİYE 8 TL’DEN 18 TL’YE ÇIKMASINA MÜSAADE ETTİNİZ

 Üretimin olmadığı yerde de doları zapt edemezsiniz. İşte dolar 18.05’e çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı bir açıklama yaptı. Dolar 11 TL dediler. Bizim aklımızla dalga mı geçiyorsunuz siz. 1 saatte düşüreceğiniz doları niye 8 TL’den 18 TL’ye çıkmasına müsaade ettiniz. Ama kamu bankalarının, merkez bankasının arka kapılarından piyasaya 14 – 15 Milyar doları satıp, sonra da alacak olanları belirleyip, 12 TL’den satarsan dolar düşer. Dolar düşer ama insanların ekonomik durumu düzelmez. Bakkal’daki peynirin fiyatı düştü mü? Toprak Mahsulleri Ofisinin depolarında buğday dolu diyorlar? Unun çuvalı 385 TL. Çiftçiden buğdayı 2 Bin 250 TL’ye aldınız. O zaman sürün piyasaya buğdayı. Unun çuvalını 200 TL’ye satın. Fırıncı da ekmeği 1.50 TL’ye satsın. Şuan da ekmek 2.50 TL. Sen ekmeğe yüzde yüze yakın zam yapaksın? Askeri ücreti de 4 bin 250 TL yaptım diyeceksin. Kiminle dalga geçiyorsun sen.

FELAKET TELLALLIĞI YAPMIYORUZ. BUNLAR HAYATIN GERÇEKLERİ!..

Doları endeksli Doğolgaz fiyatları, elektrik fiyatları ve akaryakıt fiyatları aldı başını gitti. Şimdi dolar düştü fiyatları düşür diyorlar. Hayır diyorlar oralardan düşecek fiyatı ÖTV’ye aktaracağız diyorlar. Bize üreticinin kullandığı mazota indirimi yansıtmıyor. Ülkenin durumu gerçekten çok kötü. İçler acısı bir durumdayız. Burada felaket tellallığı yapmıyoruz. Bunlar hayatın gerçekleri. Bizler hayatın içinde yaşayan insanlarız. Zaten diğer yerlerde bir umut bir ışık görmediğimiz için Muharrem İnce’nin başkanlığında MEMLEKET PARTİMİZİ kurduk ve hep birlikte yola çıktık” dedi.  

SEÇİMLERE GEÇİLDİ

Memleket Partisi Tekirdağ İl Yönetim Kurulu üyesi olan Sermet Gülcivan’ın konuşmasının ardından Memleket Parti Malkara İlçe Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Asil ve Yedek üye ile İl Delege listesi seçimlerine geçildi.

Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığına güven tazeleyen Olcay Düngel yeniden seçilirken, yönetim kurulu asil ve yedek ile il delegeleri şu şekilde oluştu:

MEMLEKET PARTİSİ MALKARA İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMLİ 1. OLAĞAN KONGRESİ

Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanlığı Seçimli 1. Olağan Kongresine; Memleket Partisi İl Başkan Yardımcıları Gülay Albayrak, Onur İnciroğlu ve Hasan Öztürk, Memleket Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Baydemir, Memleket Partisi Çorlu İlçe Başkanı Önder Perver, Memleket Partisi Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı Birkan Özer, Memleket Partisi İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tunç Şenel, Sadi Erduran, Nurallah Eligüzel ve Sermet Gülcivan ile Malkara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erhan Bingül ve Yönetim Kurulu üyeleri, Demokratik Sol Parti Malkara Başkanı Yılmaz Yıldız ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Kanlı ev sahibi Memleket Partisi Malkara İlçe Başkanı Olcay Düngel ve Yönetim Kurulu ile basın mensupları katıldı.   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malkara’da Baba Dehşeti; Öz Oğlunu Öldürdü!Önceki Haber

Malkara’da Baba Dehşeti; Öz Oğlunu Öldür...

Gıda denetimleri sürüyorSonraki Haber

Gıda denetimleri sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar